Beernem introduceert sneeuwstraten: “Maar minstens twee derde van de bewoners moet akkoord zijn”

Vanaf volgende winter kunnen kinderen in Beernem zich ook uitleven in zogenaamde sneeuwstraten waar niet gestrooid zal worden.
Foto archieffoto Photonews Vanaf volgende winter kunnen kinderen in Beernem zich ook uitleven in zogenaamde sneeuwstraten waar niet gestrooid zal worden.
Inwoners van Beernem kunnen bij de gemeente hun straat opgeven om er de volgende winter een sneeuwstraat van te maken. In die sneeuwstraten wordt er niet gestrooid en kunnen kinderen onbezorgd spelen.

Beernem haalt de mosterd in onder meer Eeklo en Zwevegem. “Een sneeuwstraat in de winter is eigenlijk een beetje zoals een speelstraat in de zomer”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “Tussen 1 oktober en 1 mei gaan we de sneeuwstraten niet strooien bij sneeuwval. Zo kunnen de kinderen daar heel wat sneeuwpret beleven. Natuurlijk moet het gaan om straten zonder doorgaand verkeer en moet de meerderheid van de straat akkoord gaan. Door een toelating te geven voor een bepaalde periode, hoeven we niet in een versnelde procedure goedkeuring te geven. Anders moet de wijk wachten tot er sneeuw voorspeld wordt, snel een aanvraag indienen en hopen dat deze op tijd goedgekeurd wordt.” Voor een speelstraat moet twee derde van de gezinnen in de straat akkoord gaan. Voor een sneeuwstraat moet dat mogelijk meer zijn. En er zal in de sneeuwstraat minstens één bewoner moeten zijn die de verantwoordelijkheid op zich neemt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Van Ryckeghem

    Goed idee!