8.000 euro aan fietsen gestolen  (op actiedag tegen inbraken)

Lieven Pieters (links) liet gisteravond al een steviger slot steken op de deur van zijn fietsenzaak.
Foto Mathias Mariën Lieven Pieters (links) liet gisteravond al een steviger slot steken op de deur van zijn fietsenzaak.
Bij een fietsenhandel in Beernem zijn dieven er donderdagnacht vandoor gegaan met ruim 8.000 euro aan tweewielers. Ze forceerden het slot van de deur en namen vier fietsen mee. "En dat net op de nationale dag tegen woninginbraken", zegt zaakvoerder Lieven Pieters.

De 54-jarige man is al 25 jaar lang de zaakvoerder van de fietsenhandel langs de Beernemstraat in Beernem. Voor de tweede keer werd de man het slachtoffer van een inbraak. "Maar deze keer is de buit wel heel groot", zegt Lieven. De daders moeten heel stil te werk gegaan zijn. Lieven woont samen met zijn vrouw boven de zaak en merkte helemaal niks van de inbraak. "Pas vanochtend (gisterochtend, red.) zag ik dat het slot volledig geforceerd was."


De dieven gingen aan de haal met vier fietsen, waarvan drie dure elektrische exemplaren. Volgens het sporenonderzoek van de politie namen ze de fietsen mee langs een landweggetje rond de zaak, om ze vervolgens in te laden in een bestelwagen. Opvallend: de diefstal gebeurde net aan het begin van '1 dag zonder', de nationale dag tegen woninginbraken. De zaakvoerder bleef niet bij de pakken zitten en liet gisteravond al een steviger slot steken. "Eerstdaags komt er ook een gloednieuw alarmsysteem. We gaan er alles aan doen om dergelijke inbraken te voorkomen." (MMB/BBO)