Bedrijfsleider gaat afval rapen aan Zoo

Bedrijfsleider Jean-Paul Meus van decoratiefabrikant Goodwill in Kontich doet een oproep aan iedereen om op zaterdag naar Antwerpen te komen en met hem 10 minuten de stad in te trekken om zwerfvuil op te ruimen.

De actie wordt ondersteund door 'indevuilzak.be' en de stad Antwerpen. Jean-Paul kon zijn ogen niet geloven toen hij tijdens zijn vakantie in Zuid-Oost-Azië zag over welk bevuild strand hij wandelde. Hij nam het voornemen om de rest van zijn vakantie zich bezig te houden met het opruimen van rotzooi: blikjes, rietjes, medicijnendoosjes tot zelf speelgoed voor kinderen. Eens thuis besefte hij dat het hier niet veel beter is. Hij besloot om dagelijks tien minuten van zijn vrije tijd te besteden aan het opruimen van zwerfvuil.

Fijn gevoel

"Het geeft mij een heel fijn gevoel bij het slapen gaan", zegt Jean-Paul. Hij rekent zoveel mogelijk op de medewerking van collega-bedrijfsleiders en vooral op Marc Coucke die hij letterlijk en figuurlijk de hand gereikt heeft, met het opsturen van twee paar plastic handschoenen.

De actie vindt plaats op zaterdag 10 september om 10 uur aan de Zoo in Antwerpen. (CML)

Benoit De Freine