een waterzuiveringsstation van Aquafin
Volledig scherm
een waterzuiveringsstation van Aquafin © DBEW

Bart Dochy wil waterzuiveringstations van Aquafin niet langer laten blokkeren: “Gezuiverd afvalwater ter beschikking stellen voor land- en tuinbouw, sportterreinen en openbaar groen”

In een open brief en met een dringende oproep aan Vlaams minister Demir (N-VA) vraagt Vlaams vertegenwoordiger Bart Dochy (CD&V) om de waterzuiveringstations van Aquafin niet langer te blokkeren maar het gezuiverd afvalwater ter beschikking te stellen voor de land- en tuinbouw, sportterreinen en openbaar groen

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Broer Peter Hintjens droomt van een Arnohuis in Oostende: “We hebben onlangs zijn appartement leeggemaakt... Heel veel spullen kunnen tentoongesteld worden”
  PREMIUM
  oostende

  Broer Peter Hintjens droomt van een Arnohuis in Oostende: “We hebben onlangs zijn apparte­ment leegge­maakt... Heel veel spullen kunnen tentoonge­steld worden”

  “We willen een van de bekendste Oostendenaars blijvend herinneren.” Arno overleed op 23 april, maar zal niet snel vergeten worden. Vrijdag kwam postuum zijn laatste plaat ‘Opex’ uit. Er verscheen een biografie op basis van gesprekken met de zanger zelf. En, last but not least: zijn broer Peter Hintjens wil het muziekicoon graag eren met een Arnohuis in Oostende. Hij krijgt daarbij onder meer de steun van Toerismedirecteur Peter Craeymeersch. “We zitten vol ideeën hoe we het willen aanpakken.”