Ballet Attitude blaast veertig kaarsjes uit en voert ‘Sleeping Beauty’ op: “Ooit gestart met dertien dansers”

Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
RV Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
Attitude bestaat veertig jaar en laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. De oudste balletschool van Tielt zet de verjaardag stevig in de verf en spaarde kosten noch moeite voor de productie van ‘Sleeping Beauty’. Tussen 19 en 22 april staan er zes voorstellingen gepland in de Europahal.

“Sleeping Beauty, of Doornroosje, op de muziek van Tsjaikovki is een vaste waarde binnen het klassieke ballet”, zegt Mia Callewaert (62). “Al is de voorstelling meer dan louter ballet. In het voorprogramma leven de jongens zich uit met break en hiphop, terwijl er ook elementen van musical, jazz en showdans voor de meisjes in verwerkt zijn. Alles samen hebben we meer dan tweehonderd nieuwe kostuums klaar en tijdens de show zorgen bewegende decors en sfeerbeelden voor nog meer spektakel.”

Al veertig jaar is de school onlosmakelijk verbonden aan de naam van Mia Callewaert, choreografe, gepensioneerd kleuterjuf en Tielts gemeenteraadslid. Zij stichtte de school veertig jaar geleden. “Eigenlijk begint het verhaal van Attitude in september 1978", zegt ze. “Toen werd ik gevraagd twee uurtjes balletles te geven in de nieuwe sporthal van Kruishoutem. Er waren toen dertien dansers, maar dat aantal is blijven groeien, zeker toen ik in 1998 versterking kreeg van mijn dochter Annelies en we samen een afdeling opgericht hebben in Tielt.”

Choreografe Mia Callewaert.
Sam Vanacker Choreografe Mia Callewaert.

Passie

Nadat Annelies Eggern na haar dansstudies aan boord kwam, breidde ook het aanbod van de school fors uit. “Dankzij onze enthousiaste docenten kunnen onze dansers behalve van ballet vandaag ook proeven van musical, jazz , hiphop en hedendaagse dans. Zowel Annelies, ik en de andere acht docenten dragen vriendschap, respect en waardering hoog in het vaandel. Telkens zoeken we naar het perfecte evenwicht tussen techniek en passie. Verder proberen we ook onze dansers respect voor hun eigen lichaam bij te brengen. Snoep , chips en kauwgom als tussendoortjes zien we bijvoorbeeld liever niet.”

Een kaartje voor de voorstelling kost zestien euro en kan gereserveerd worden via attitude@telenet.be of op 09/328.66.45. De voorstellingen staan gepland op vrijdag 19 april (20 uur), zaterdag 20 april (15 en 20 uur), zondag 21 april (15 en 20 uur) en maandag 22 april (20 uur).

Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
MW Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
MW Balletschool Attitude is volop aan het oefenen voor de voorstelling.
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.