Stalbrand zorgt voor veel rookontwikkeling

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling.
Peter Vanderveken De brand zorgde voor veel rookontwikkeling.
In Olmen (Balen) is zondagochtend brand uitgebroken in een stal aan de Rooischildweg. Er was weinig vuur, maar wel veel rookontwikkeling. Er vielen geen gewonden.

Rond 9.15 uur brak de brand uit in de stal. Die wordt gebruikt voor de opslag van gemalen hout en riet, wat in dierenstallen gestrooid wordt. De brandweer vermoedt dat het om zelfontbranding gaat. Er was weinig vuur, maar de brand zorgde wel voor veel rookontwikkeling. Verschillende korpsen werden nog opgeroepen om bijstand te verlenen, maar uiteindelijk was de brand snel onder controle.

De stal ligt in dunbevolkt landbouwgebied en dus was er geen gevaar voor omwonenden. Er zijn ook geen gewonden gevallen, maar een tractor en het dak raakten wel zwaar beschadigd. De politie had enkele smalle straten in de omgeving afgesloten zodat de brandweer zijn werk kon doen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.