Sportcomplex breidt uit met skatepark en BMX-parcours

De BMX'ers konden zich volop uitleven.
Foto Maria De La Cruz De BMX'ers konden zich volop uitleven.
n het gemeentelijk sportcomplex Bleukens aan Hoolsterberg werd gisteren in de vooravond zowel het fonkelnieuwe skatepark als het BMX-parcours officieel in gebruik genomen.

Met deze nieuwe accommodaties wordt de verscheidenheid aan sport- en recreatiemogelijkheden in sportcomplex Bleukens steeds groter. Het beschikte al over een multifunctionele sporthal, buitentennisvelden, een omnisportveld, kleine voetbalveldjes op gras, beachvolleybalterreinen en een Finse looppiste. Naast de afvaardiging van het schepencollege, leden van de sportraad en van Balense sportverenigingen woonden ook veel jongeren, al dan niet vergezeld van hun ouders, de officiële ingebruikname bij.


"Naast de BMX'ers en skaters komen ook de liefhebbers van 'street workout' nu volop aan hun trekken in de Bleukens. Het outdoor fitnessterrein werd uitgebreid met een gloednieuw calisthenics-toestel. Calisthenics is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur", aldus sportpromotor Kevin Van Genechten. (EJM)