Schuilhut op Keiheuvel weer gevandaliseerd

Vincent Kolen (schepen toerisme) en Luc Peeters tonen de brandschade aan de schuilhut.
Maria De La Cruz Vincent Kolen (schepen toerisme) en Luc Peeters tonen de brandschade aan de schuilhut.
Vandalen hebben gisterenochtend de schuilhut van de Keimannetjes op de Keiheuvel in brand gestoken. Een wandelaarster merkte het vuur op, waarop een medewerker van domein Keiheuvel de vlammen kon blussen.

Sinds de komst van de Keimannetjeswandeling in 2010 ontstond meer en meer de behoefte om een schuilplaats tegen de regen te bouwen in de Keiheuvel. De hut biedt gidsen en wandelaars bescherming tegen de regen. De hut werd in november geplaatst, maar een half jaar later zijn er al twee gevallen van vandalisme geweest. "Begin april werd de bedankplaat voor de leerlingen van GO Geel, die meehielpen, afgebroken. Die werd pas vorige week teruggehangen, en nu is ereen geval van brandstichting", sakkert Luc Peeters, voorzitter van VVV Balen.


"Enkele steunbalken en panelen onder aan de hut zijn in vlammen opgegaan. Gelukkig werden de vlammen rond 8 uur opgemerkt door een alerte wandelaarster. Zij verwittigde een medewerker van domein Keiheuvel. Hij is zelf brandweerman en heeft met een brandblusser de vlammen gedoofd. Anders was de hut van zo'n 4.000 à 5.000 euro helemaal in vlammen opgegaan. En zelfs nu is het een financiële aderlating voor een kleine vereniging als de onze." De voorzitter van VVV Balen betreurt de brandstichting. "Ik begrijp niet wat de vandalen bezielt. We hebben die hut speciaal gebouwd voor openbaar nut. Want niet alleen onze eigen gidsen kunnen er verpozen, maar ook gewone wandelaars. We hopen dat de politie er in de toekomst vaker een oogje in het zeil houdt." (JVN)