Exclusief voor abonnees

Olmense Zoo werd Pakawi Park in 2019: “Een fris parkgevoel in een groene omgeving”

Eigenaars Wim Verheyen en Tommy Pasteels bij de giraffen.
Peter Vanderveken Eigenaars Wim Verheyen en Tommy Pasteels bij de giraffen.
In december blikken we in 10 verhalen terug op 2019 in de Kempen. Wim Verheyen en Tommy Pasteels namen in het voorjaar van 2019 de Olmense Zoo over van Charel Verheyen, vader van Wim, en doopten de dierentuin in de zomer om tot Pakawi Park. Samen hebben ze het plan opgevat om van de dierentuin een groenere plaats te maken waar meer ruimte is voor de dieren.

Charel Verheyen besloot in november 2017, toen de zoo een tijdje verplicht de deuren moest sluiten, om na 22 jaar een stap opzij te zetten als directeur van de Olmense Zoo. De eigenlijke verkoop van de dierentuin gebeurde begin dit jaar, toen Charels zoon Wim de touwtjes in handen nam samen met Tommy Pasteels, die ook eigenaar is van luxe-bioscoop Cinema4You in Burcht (Zwijndrecht). Voor Pasteels was dat een stap in het onbekende, maar Wim Verheyen stond al sinds de opstart van de zoo aan de zijde van zijn vader.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.