Mijn pop-up gemeentehuis

Deze inwoners hebben alvast de weg naar hun nieuwe pop-up gemeentehuis al gevonden.
Foto Maria de la Cruz Deze inwoners hebben alvast de weg naar hun nieuwe pop-up gemeentehuis al gevonden.

Het gemeentehuis in de Vredelaan wordt - na meer dan 40 jaar - aangepast aan de noden van de tijd. Door de werken in het gebouw werden de diensten bevolking, burgerlijke stand, milieudienst, bouwdienst en openbare werken overgebracht naar kantoorcontainers op de parking naast het gemeentehuis.


Die tijdelijke huisvesting werd gisteren omgedoopt tot het Pop-Up Gemeentehuis en dat werd officieel gemaakt door het ophangen van een groot bord met dat opschrift.


De aannemer van de werken zal het gemeentehuis ombouwen tot een toegankelijker en klantvriendelijker gebouw. Begin 2018 zullen de werken klaar zijn. Tot dan kunnen de burgers terecht in het Pop-Up Gemeentehuis. De openingsuren blijven behouden. Op welke manier het gemeentehuis klantvriendelijker zal worden gemaakt werd vastgelegd in samenspraak met de burgers. In 2015 werden daarvoor 2 workshops gehouden waaraan het personeel en geïnteresseerde burgers betrokken waren. Zo zal er bijvoorbeeld slechts 1 onthaalbalie zijn van waaruit de bezoekers doorverwezen worden naar de juiste diensten. Een snelloket zal lang aanschuiven voorkomen. En in discrete praatboxen kunnen privacygevoelige zaken besproken worden. (EJM)