Megaburger van 56 cm hoog

TWINTIG SNACKS, ACHT STUKKEN SPEK EN ZES BICKYBROODJES IN TOREN VAN BALEN

Uitbater Marc Peeters en Annelies Sterckx met hun Toren van Balen.
Foto Maria De La Cruz Uitbater Marc Peeters en Annelies Sterckx met hun Toren van Balen.
Mensen met veel honger kunnen voortaan langs snackbar De Broodjeshoek in Balen passeren. Sinds gisteren wordt daar de Toren van Balen geserveerd. Die bundelt maar liefst twintig snacks, acht stukken spek, zes bickybroodjes en wat groentjes. Bedoeling is om de megahamburger om ter snelst per twee helemaal naar binnen te spelen. "Maar dat zal niet eenvoudig worden", voorspelt uitbater Marc Peeters.

Snackbar De Broodjeshoek aan de Olmensebaan in Balen heeft een nieuwe eetuitdaging gelanceerd. De Toren van Balen bundelt elf hamburgers, twee mexicano's, twee longchickens, een boulet, een fishburger, een kipburger, twee curryworsten, acht stukken spek, zes bickybroodjes en enkele stukken sla, tomaten en ei. Het geheel is 56 centimeter hoog en blijft bij elkaar door een speciaal gemaakte spies. "Een hele boterham", stelt uitbater Marc Peeters, de bedenker van de nieuwe hamburger. "Maar het gaat om een uitdaging in duo's. De snelste tijd per categorie, twee mannen, man-vrouw en twee vrouwen, maakt dan kans op een mooie prijs. Per Toren van Balen gaat er twee euro in de pot. De snelste mannen van 2015 mogen dan naar een Europese voetbalwedstrijd, de koppels naar een sterrenrestaurant en de vrouwen mogen op wellnessweekend. We hebben het zelf ook al eens geprobeerd en ik kan je verzekeren dat het niet eenvoudig gaat worden. Maar ik denk dat twee echt goede eters alles toch binnen een minuut of twaalf, dertien moeten opkrijgen", schat Peeters.

Eetpartner

"We merken intussen dat het ook echt begint te leven. Mensen zijn al aan het afspreken om een goede eetpartner te vinden om een mooie tijd te kunnen neerzetten. Nu is het nog rustig omdat de feestdagen net geweest zijn. Die dagen wordt er al heel wat gegeten en iedereen heeft nu ook nog goede voornemens. Maar over een paar dagen of weken gaan die meestal toch overboord en gaan ze er zeker voor gaan. We verwachten dan dat we net zoals voor de Balense Reus klanten van over heel Vlaanderen gaan krijgen. Het is ook leuk om zo'n uitdagingen te bedenken en te doen. Als er iemand aan die uitdaging bezig is, dat zorgt ook altijd voor heel wat sfeer in de zaak."

Uitdaging

Bij de klanten is er al behoorlijk wat enthousiasme over de nieuwe uitdaging. "Al is het toch vooral veel", stelt Davy Van Doninck. "Veel te veel om alleen te doen, maar misschien is het met twee wel mogelijk. Ik ga het zelf niet doen, maar ik heb wel wat vrienden die al aan het afspreken zijn om een keer langs te komen. Voor mij is het echt te veel. Dat ga ik niet aankunnen."

52 euro

"Dat is al een heel stukje vlees om op te krijgen", zegt ook vaste klant Carlo Leysen. "Misschien ga ik zelf ook wel eens een poging komen doen, maar of het gaat lukken, dat zal nog iets anders zijn. Het ziet er wel best lekker uit. De moeite om een keer te proberen."


Een Toren van Balen kost 52 euro en kan enkel in de zaak zelf opgegeten worden. Wie niet aan de uitdaging deelneemt, kan uiteraard wel met meer dan twee personen eten aan de hamburger.