Hanekap en défilé blijven hoogtepunten in Olmens carnaval

Op zondag 3 maart breekt in Olmen het carnavalsgeweld los. De hanekap en het défilé op de Markt blijven de hoogtepunten.

In het lokaal van Germeer (Heistraat) vindt op zondag van 14 tot 19 uur een verklede carnavalsfuif plaats. Om 16.30 uur houden kinderen geboren van 2004 tot 2007 er hun hanekap. Om 21 uur begint in parochiecentrum Olmen (Olmense Markt) het carnavalsbal van partij Blauw-Geel. Maandag in alle vroegte blazen de 5 partijen letterlijk verzamelen om zich klaar te maken voor hun bedeltocht door de Olmense straten. Ook kinderen trekken rond en krijgen van de bevolking geld, snoep en versnaperingen. Om 15.30 uur zijn de kinderen welkom aan het terrein van FC Germeer voor kinderspelen. Om 16 uur trekken de partijen zich terug in hun thuishaven en beginnen er overal de hanekappen: Blauw-Geel op de Olmense Markt, Over de Vaart aan het terrein van Olmen Sport, Hamsehoeve op het terrein van Hoef Sport, Germeer op het terrein in de Heistraat en Olmen Posse op de parking van de sporthal. Om 20 uur staan er drie bals gepland: bij de partijen Over de Vaart, Hamsehoeve en Germeer.

Op dinsdag 5 maart, de laatste dag, trekken alle partijen van kroeg tot kroeg. Om 13.30 uur begint in aanwezigheid van het Balens schepencollege het défilé op de Olmense Markt. Om het carnavalsfeest af te ronden gaan er vanaf 20 uur nog eens drie bals door: bij de partijen Hamsehoeve, Germeer en over de Vaart.

Een archiefbeeld van de hanekap in Olmen.
Vanderveken Een archiefbeeld van de hanekap in Olmen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.