Fruitmarkt Cools en Olmense Zoo slaan handen in elkaar

Luc Cools (m.) samen met Wim en Els Verheyen bij een afbeelding van de zwarte panter Lola.
Vanderveken Luc Cools (m.) samen met Wim en Els Verheyen bij een afbeelding van de zwarte panter Lola.
De keten van groenten- en fruitwinkels Cools en de Olmense Zoo slaan de handen in elkaar. Wie voor 10 euro aankopen doet in een van de winkels, krijgt een ticket voor de zoo gratis.

De Olmense Zoo heropende enkele weken geleden na de gedwongen sluiting eerder dit najaar door minister Weyts. Dat kostte de dierentuin ettelijke duizenden bezoekers en nu wil Luc Cools van de gelijknamige fruit- en groentenwinkel de schade zoveel mogelijk beperken voor 2017. Wie nu in een van de winkels voor 10 euro koopt, krijgt een ticket voor de Olmense Zoo gratis op voorwaarde dat er een tweede ticket van dezelfde prijs wordt aangekocht. "Tijdens de storm rond de sluiting van de Olmense Zoo heb ik op de sociale media de oproep gedaan aan alle partijen om rond de tafel te gaan zitten en constructief naar een oplossing te zoeken. Dit bericht werd vele honderden keren gedeeld. Ik stond er echt verstomd van dat de zoo zo geliefd was."


Els Verheyen is uiteraard tevreden met de actie. "Normaal gezien lassen we in de winterperiode een tijd in waarin we vooral veel dingen in orde brengen en geen klanten ontvangen. Nu willen we door de sluiting natuurlijk beide; zowel werken als nog bezoekers ontvangen. We zitten nu gemiddeld op 800 tot duizend bezoekers. Dat is iets meer dan andere jaren", vertelt Els. "Met onze abonnementen zijn we nu ook fors gestegen tot bijna 3.000. Er komen ook heel wat aanvragen voor de feestzalen en peterschappen voor de dieren.."


Luc Cools wordt ook de peter van Lola, de zwarte panter. Die is de voorbije weken uitgegroeid tot icoon van de zoo. Met het geld van de peterschappen en giften wordt deels de verzorging van de dieren bekostigd. Met die gelden wordt ook 'speelgoed' aangekocht.


Meer info op www.olmensezoo.be. (VTT)