‘The Beast’ krijgt Cruiseschip van Balen niet op tijd binnen maar trekt wel nog naar McDonald’s

Serge begon aan een razend tempo aan het Cruiseschip van Balen.
Peter Vanderveken Serge begon aan een razend tempo aan het Cruiseschip van Balen.
Serge Mertens (42) uit Schelle waagde zich voor een tweede keer aan het Cruiseschip van Balen. Tijdens een eerste poging brak hij het record maar kon hij het gevaarte niet binnenhouden. Bij een tweede poging mislukte het om het record te verbreken en gaf Serge het op na iets meer dan 17 minuten.

Een stokbrood van 57 centimeter voorzien van sla, tomaat, eieren, een grote friet, een curryworst, een mexicano en twee vleeskroketten moest Serge naar binnen spelen in minder dan 17.20 minuten.

“Ik heb de laatste dagen bijna enkel witte kool gegeten om mijn maag te laten uitzetten, ik at wel 2 kilo witte kool per dag”, zegt Serge Mertens. “Ik heb veel gelezen over hoe echte wedstrijdeters zich voorbereiden, dat heb ik dan ook gedaan.

Serge nam in de eerste drie minuten een razende start onder het goedkeurend oog van vriendin Pascale, zoon Kyan en enkele vrienden. Even later bleek hij al snel de tijd uit het oog te verliezen en lukte het hem niet om het snelle tempo aan te houden. Toen Serge de 17.20 minuten bereikte stopte voor hem de uitdaging.

Serge en zijn vriendin Pascale Van Aertselaer na zijn mislukte poging.
Peter Vanderveken Serge en zijn vriendin Pascale Van Aertselaer na zijn mislukte poging.

“Ik had gerust alles kunnen opeten binnen 40 minuten, maar de cruise interesseerde me niet. Ik ben gekomen om het record te verbreken”, klinkt hij teleurgesteld. “Ik ben een wedstrijdbeest en kan niet tegen mijn verlies, straks slaap ik weer wat slechter als normaal. Als troost stoppen we zo meteen langs McDonald’s voor een McFLURRY.”

Reeds 16 personen volbrachten de uitdaging en aten het Cruiseschip van Balen binnen de 40 minuten op. Zij maken kans om een mooie cruise te winnen. Het record blijft met 17.20 minuten op naam van Manuel Cavens.

Na zijn teleurstelling zocht Serge troost in 2 McFLURRY’s van McDonalds.
Peter Vanderveken Na zijn teleurstelling zocht Serge troost in 2 McFLURRY’s van McDonalds.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rifa falx

  Volgens het filmpje zou het een stokbrood van 57 meter zijn. Daar heeft de ondertitelaar zijn/haar eigen toch wat laten gaan

 • Emma Kamenistyy

  Reeds 16 mensen volbrachten de uitdaging succesvol. Maar toch wordt weer telkens gekeken naar dezelfde persoon bij wie het niet lukt..

 • George Verbeek

  Gezonde keuken is het alvast niet

 • karel van zand

  Ziek en ongezond... maar als je het leuk vindt.... vooral doen