'MidWinterNacht' met sprekende dieren in Zoo

De Olmense Zoo en de vzw Little Red Courgette organiseren op zaterdag 9 december 'MidWinterNacht'. Vanaf 16 uur kunnen volwassenen en vooral kinderen zich uitleven in de wereld van sprekende dieren, heksen, faunen, jonkvrouwen en ridders.

Het thema van MidWinterNacht is gebaseerd op de Kronieken van Narnia. Vier kinderen logeren bij professor Kirke. Op een regenachtige dag ontdekt Lucy een kleerkast in een logeerkamer. Ze opent de kast en stapt erin. Tussen de bontjassen stelt ze vast dat er geen achterwand zit in de kleerkast. En die kast staat zaterdag in de Olmense Zoo. Drie Balense rasvertellers voeren de bezoekers door de wondere wereld van sprekende dieren, heksen, faunen, jonkvrouwen en ridders. Aan het eind van de tocht wacht een Scandinavische markt met zijn winterse gezelligheid. Bij een vuurkorf kan worden geproefd van een verrassend lekker Balens bier. Op een verwarmd terras smullen de bezoekers van Scandinavische hapjes terwijl ze kijken naar het vuurspektakel.


Voor de kinderen is er een poppentheater in een warme en gezellige caravan. En in het huis van Tumnus kan je sneeuwuiltjes knutselen bij de haard, kleuren, je laten grimeren en nog veel meer.


Kinderen die verkleed komen als ridder, prinses of hun favoriete personage uit Narnia krijgen een verrassing. De kast van Narnia gaat open om 16 uur in de Olmense Zoo (Bukenberg 45). Vanaf vier jaar betaalt je 4 euro inkom. Tickets kan je kopen aan de kassa of via de webshop van de Olmense Zoo.


Little Red Courgette vzw is een klein jaar geleden opgericht door een twaalf enthousiastelingen uit Balen en omgeving. (EJM)