Informatiepanelen vertellen uniek verhaal van 30 enclaves

Het nieuwe enclavebord is het allereerste dat geplaatst wordt. Er volgen er nog.
Repro Toon Verheijen Het nieuwe enclavebord is het allereerste dat geplaatst wordt. Er volgen er nog.
De Belgisch-Nederlands enclavegemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau hebben het allereerste enclavebord officieel ingehuldigd.

Schepen Erik Van der Vloet (N-VA) van Baarle-Hertog, wethouder Nico Sommen van Baarle-Nassau, voorzitter Willem van Gool van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau en voorzitter Jac Haagen van Stichting Ondernemend Baarle zijn blij met de realisatie. “Het gaat om een reeks informatieborden die we gaan plaatsen bij verschillende Belgische en Nederlandse enclaves in beide gemeenten”, zegt schepen Erik Van der Vloet. “Toeristen komen aan de weet hoe deze enclaves eruit zien, hoe gek de grenzen ervan dwars door het landschap, panden en straten heen snijden en welke leuke anekdotes of geheimen ze dragen. In een volgende fase van het project zullen toeristen vanuit de app VisitBaarle een wandeling of fietsroute langs de Baarlese enclaves kunnen uitstippelen.”

De gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau tellen in totaal dertig enclaves en een echte tweelandenpuzzel. Baarle-Hertog nestelt zich met 22 losse puzzelstukjes in Nederland en Baarle-Nassau heeft dan weer acht stukjes in België waarvan zeven in de Belgische puzzelstukjes.

Beide gemeentebesturen klinken op het nieuwe toeristische initiatief.
repro Toon Verheijen Beide gemeentebesturen klinken op het nieuwe toeristische initiatief.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.