Frituur ‘t Engeltje overvallen door man op scooter

frituur 't Engeltje overvallen
Ton Wiggenraad frituur 't Engeltje overvallen
Twee mannen hebben zondagavond frituur ’t Engeltje op het Sint-Annaplein in Baarle-Hertog/Nassau overvallen. De Nederlandse recherche is met een onderzoek gestart omdat de zaak op Nederlands grondgebied ligt. “We hadden enkele dagen geleden nog een gesprek om veiligere kassa’s te installeren. Dat zullen we nu maar doen", zegt uitbater Willem Paulussen.

Zondag is traditioneel een drukke dag voor het centrum van de enclavegemeente Baarle-Hertog/Baarle-Nassau. Even voor 21 uur, net voor het sluiten van frituur ‘t Engeltje op het Sint-Annaplein waar ook warenhuis Jumbo zit, werd het even spannend voor drie klanten en twee aanwezige personeelsleden in de zaak. “Ze wilden net gaan afsluiten toen er plots een man de zaak kwam binnengestormd”, vertelt uitbater Willem Paulussen van ‘t Engeltje. “Het moest allemaal snel gaan en hij eiste geld. Normaal staan ze altijd met twee in de zaak, maar een van de medewerkers nam net even een pauze. Onze andere jongen, amper achttien jaar, heeft dan maar niet geaarzeld en heeft het geld gegeven. Natuurlijk nemen we hem dat niet kwalijk. Er staat iemand voor je neus wat lijkt op een pistool he.” 

Belg

De dader was een man van ongeveer 1,75 meter groot met bivakmuts. Hij had iets vast dat leek op een echt vuurwapen en droeg ook een bivakmuts. “Het ging allemaal best snel”, vertelt Willem. “Op minder dan dertig seconden was de man weer weg. Onze medewerker weet zelfs niet goed welke taal hij spraak. Hij dacht niet meteen aan een Belg, maar zeker is hij er niet van. Het gaat allemaal zo snel.”Na de overval spurtte de verdachte weer naar buiten en zou hij volgens getuigen een beetje verderop op een klaarstaande motor gesprongen zijn. De politie gaat ervan uit dat de verdachten dus met twee waren. Een man die de overval pleegde en daarnaast ook de bestuurder van de scooter. “We hebben nog een zoekactie gehouden in de buurt, maar dat leverde niets meer op”, zegt een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant.  “Tips zijn welkom op het nummer 0900-8844 of 06 122 07 006 (Whatsapp).”

Veilige kassa

Willem Paulussen hoopt in elk geval dat het niet meer moet gebeuren. “We zitten hier nu een aantal jaren en we hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Hebben ze het geweten dat het een drukke dag was? Misschien, maar eigenlijk is het dat elke zondag wel in Baarle. Ze hebben wel flink wat buitgemaakt omdat er uitzonderlijk eens meer cash betaald werd dan met de bankkaart. Weet je wat wal frappant is: enkele dagen geleden zat ik nog samen met iemand om een gespecialiseerd kassasysteem in te voeren. Een kassa waarbij je het geld direct in een automaat steekt en niet meer aan het personeel moet geven. De klant krijgt dan meteen zijn wisselgeld terug. Dat is niet alleen hygiënischer, maar ook veiliger voor het personeel. Nu is de beslissing snel genomen. We gaan de kassa installeren.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.