Eindelijk: Baarle-Hertog krijgt subsidie voor gratis wifi

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Driewerf hoera. De gemeente Baarle-Hertog had zich al twee keer ingeschreven zonder resultaat om een subsidie te krijgen vanuit Europa om gratis wifi aan te bieden voor de inwoners en de bezoekers van de gemeente.  Telkens liep het mis, maar nu krijgen ze toch een subsidie van 15.000 euro.

WiFi4EU is een initiatief van de Europese Unie om in zoveel mogelijk gemeenten overal in Europa te zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen, musea. 

“Onze gedreven communicatieambtenaar zat  klaar om bij het openen van de call de aanvraag in te dienen”, zegt schepen Philip Loots (N-VA). “Hierdoor heeft Baarle-Hertog een voucher toegekend gekregen van maar liefst 15.000 euro om de openbare ruimte van gratis wifi te voorzien. Het zal niet genoeg zijn voor heel de gemeente Baarle-Hertog, maar we zetten hiermee wel een grote stap in de goede richting.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.