Baarle krijgt in 2020 een eigen hockeyveld

Een voorbeeld van een hockeyveld
RV Een voorbeeld van een hockeyveld
Baarle-Hertog en Baarle-Nassau krijgen binnenkort ook een hockeyveld. De gemeente Baarle-Nassau heeft een budget van 55.000 euro vrijgemaakt om op de tennisbanen 1 en 2 van TC Baarle een hockeyveld aan te leggen.

De afgelopen maanden heeft de gemeente Baarle-Nassau samen met de hockeyvereniging en andere verenigingen gekeken naar alternatieven voor de aanleg van een hockeyveld. Locaties in Ulicoten en Baarle-Nassau werden geïnventariseerd en afgetast. Hierbij is gekeken naar ruimtelijke, financiële en sportieve aspecten en de mogelijkheden tot samenwerking met andere verenigingen. Uit de verkenning kwam de locatie tennisbanen 1 en 2 van TC Baarle als meest kansrijk naar voren. “Na een lange aanloop kunnen we nu eindelijk door met de aanleg van een hockeyveld in Baarle-Nassau. Hiermee moedigt de gemeenteraad ook sporten aan”, aldus wethouder Nico Sommen uit Baarle-Nassau.

De gemeente zelf gaat nu de aanleg voorbereiden. Er moet een nieuw bestemmingsplan komen. De werken zouden vermoedelijk begin 2020 al kunnen starten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.