Wielerbelofte eindelijk in UZ Gent

De 19-jarige wielerbelofte Seppe Pappijn uit Avelgem is eindelijk aan de beterhand. Twee weken geleden verhuisde hij van het AZ Groeninge in Kortrijk naar het UZ in Gent om echt aan zijn revalidatie te beginnen. "Maar hij heeft een hele lange weg af te leggen", zegt zijn moeder Kathleen Vanmarcke.

Seppe Pappijn (19) werd op 25 mei omvergereden toen hij met enkele teamgenoten aan het opwarmen was voor een wielerwedstrijd in het Waalse Ellezelles bij Ronse. Bij het oversteken van een straat merkte Seppe een terreinwagen niet op en werd aangereden. Hij liep daarbij een hersenbloeding en een armbreuk op. Seppe lag een lange tijd op intensieve zorgen en in september zag het er naar uit dat het snel zou beteren met de jonge wielrenner. "Maar hij kende toen een plots een stevige terugval", vertelt zijn moeder. "Daarom is hij pas in oktober naar het UZ in Gent kunnen verhuizen.


Even kon hij ook al zijn achternaam en de naam van zijn zus zeggen. Hij begint ook opnieuw meer te bewegen. We zijn positief ingesteld, maar blijven erg voorzichtig. Hoe dan ook heeft Seppe een erg lange weg voor de boeg, we kunnen alleen maar hopen."


(AHK)