Vandaag begraven in rode kist, morgen herdenkingsrit voor bromfietser Dylan (17)

Dylan Lommens uit Waarmaarde (Avelgem) zou in november 18 jaar worden. Een tragisch ongeval in Heestert besliste er anders over.
Hans Verbeke Dylan Lommens uit Waarmaarde (Avelgem) zou in november 18 jaar worden. Een tragisch ongeval in Heestert besliste er anders over.
In Zwevegem hebben vrijdagvoormiddag bijna 450 mensen afscheid genomen van Dylan Lommens, de bromfietser van 17 jaar die een week geleden om het leven kwam bij een ongeval in Heestert. Morgen, zaterdag, vindt een herdenkingsrit plaats. Die houdt kort halt op de plaats van het drama.

Ook bijzonder veel jonge mensen tekenden vrijdagvoormiddag present op de afscheidsdienst van Dylan Lommens. Die vond plaats in de aula van uitvaartondernemer Messiaen in Zwevegem. Er werden 430 aanwezigen geteld. Tijdens de dienst waren er emotionele getuigenissen, onder meer van zijn moeder en zus. Opmerkelijk: het lichaam van Dylan was opgebaard in een rode kist, naar het kleur van de Pontiac Firebird waarmee hij vanaf z’n achttiende verjaardag zou gaan rondtoeren. De jongeman knapte de wagen zelf op, samen met vader Steven. Na de dienst trok een select gezelschap naar de begraafplaats. Daar kreeg iedereen de kans om met een viltstift een persoonlijke boodschap neer te pennen op de kist.

De verhakkelde brommer van het 17-jarig slachtoffer bleef liggen langs de kant van de weg, in de Vierkeerstraat in Heestert.
Hans Verbeke De verhakkelde brommer van het 17-jarig slachtoffer bleef liggen langs de kant van de weg, in de Vierkeerstraat in Heestert.

Herdenkingsrit

Lesley-Ann, een zus van Dylan, organiseert nu zaterdag een herdenkingsrit voor Dylan. Motorrijders, maar ook automobilisten en quadrijders die de verongelukte tiener een ultiem eerbetoon willen brengen, zijn welkom. De rit start om 14 uur aan het huis van Steven, de vader van Dylan, langs de Oudenaardsesteenweg 389 in Waarmaarde. De rit, met op kop vader Steven in de Pontiac Firebird van zijn zoon, loopt langs de favoriete plaatsen van Dylan. Er wordt halt gehouden voor een stil moment op de plek van het ongeval, langs de Vierkeerstraat in Heestert. Om 16 uur eindigt de rit aan de Spikkerelle in Avelgem, waar ballonnen met een persoonlijke boodschap worden opgelaten. De familie van Dylan vraagt de deelnemers om een rood kledingstuk te dragen. Aan de voertuigen zullen ook rode lintjes worden vastgemaakt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jennifer Noteboom

    Heel veel sterkte aan vrienden en familie en vooral kracht toegewenst