Stukje industrie in Scheldemeersen verdwijnt

De industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez wordt op termijn stopgezet.
Google Maps De industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez wordt op termijn stopgezet.
De huidige industriële activiteit op de site Pattyne-Duprez in de Meersstraat in Avelgem wordt op termijn stopgezet. Een aanvraag tot bouwvergunning is na overleg met de gebroeders Pattyne-Duprez weer stopgezet. “Het stukje industrie ligt pal in het natuurgebied Scheldemeersen en hoort daar niet thuis”, vertelt burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen).

“De intercommunale Leiedal zal het terrein kopen om er een groen project van te maken. We hopen op subsidies voor de ontharding en plaatsen er eventueel een zonnepanelenpark. Maar dat is nog niet doorgesproken. Er wordt al jaren bekeken om de site daar groen in te kleuren. Het komt nu zeker tot stand”, aldus de burgemeester. Oppositiepartij CD&V vindt het reconversieproject eveneens goed nieuws. CD&V vraagt wel ook om er bovenlokaal de nodige middelen voor te zoeken, zodat de Avelgemnaar niet te veel belast wordt, door het project.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pille Andreas

    Jammer dat er weerom de tweede oppositie partij vergeten wordt! N-VA Avelgem steunt OOK dit project. Media en N-VA gaat niet goed samen. Algemeen geweten! Overeenkomst realisatie site Pattyne-Duprez eenparig goedgekeurd! Zou beter staan in het artikel!