Stichter bistrorant The Kelly overleden

Frans Dewaele.
Repro Peter Lanssens Frans Dewaele.
Bekend horecafiguur Frans Dewaele (79) uit Avelgem is dinsdagavond overleden aan de gevolgen van complicaties na een hartoperatie in het UZ in Gent.

Frans en zijn broer Christiaan openden in 1972 The Punch, een discotheek die tot begin jaren 90 veel volk over de vloer kreeg aan de Doorniksesteenweg 160. Frans richtte bovendien aanpalend een oude beenhouwerij als snackbar The Kelly in. De snackbar werd nadien tot bistrorant uitgebouwd, door zoon Francky (55). "Onze pa had een eigen willetje, maar hij was evenzeer een lief man. En hij was vooral heel trots op zijn kinderen", zegt zoon Benoni (51), zaakvoerder van De Brasserie in Avelgem en man van zangeres Sonny O'Brien. "Hij hielp nog altijd in de keuken van The Kelly, waar hij vooral gekend was voor zijn verse en handgesneden frietjes. We zullen hem erg missen."


Frans laat naast Francky en Benoni ook kinderen Kathleen (54), Kurt (49), Kelly (47), Daisy (43) en Lindsey (37) achter. Frans was gehuwd met Jahn Katja (54) en was daarvoor getrouwd met Jeanette Lazou (78). Zijn uitvaart is op dinsdag 28 november om 11 uur in de aula van uitvaartcentrum Vuylsteke in Avelgem. (LPS)