School De Toekomst investeert 157.500 euro, heropbouw keuken na brand

De schoolkeuken werd midden oktober 2018 door een brand getroffen.
Hans Verbeke De schoolkeuken werd midden oktober 2018 door een brand getroffen.
Scholengroep Vlaamse Ardennen, sponsors en de vriendenkring Olga investeren dit jaar 157.500 euro in gemeenschapsschool De Toekomst. Blikvanger is de heropbouw van de keuken, die midden oktober 2018 getroffen werd door een brand.

Er zijn al nieuwe friteuses, werktafels en ovens aangekocht. Nu worden nog het dak, het plafond, de ramen, de koepel, de verlichting en de vloer vernieuwd. Ook een bijdrage van de verzekering helpt de heropbouw van de keuken – waar ook kinderdagverblijf De Toekomst, de middenschool en het atheneum gebruik van maken – vooruit. En andere investeringen komen hierdoor niet in het gedrang. We zetten ze even op een rijtje. Er worden veertien iPads voor de kleuterafdeling aangekocht. Het aanbod DooTabs (een combinatie van laptop en tablet, red.) breidt uit tot 28 exemplaren. De gevel van het schoolgebouw krijgt een renovatie. Op de speelplaatsen komen gevoelsplekken. Dat zijn tastbare en afgebakende plaatsen waar leerlingen terechtkunnen als ze het even moeilijk hebben. De mediatheek, de polyvalente zaal, het zorgteamlokaal en het printlokaal krijgen een metamorfose. De stoffige tapijten worden er door een vloer vervangen, de muren en plafonds worden in een fris kleurtje gestopt en er wordt een ‘wall of fame’ gemaakt.

De leerlingen en alle andere betrokkenen juichen de investeringen toe.
De Toekomst De leerlingen en alle andere betrokkenen juichen de investeringen toe.
De schoolkinderen werden tijdens de brand kort geëvacueerd.
Hans Verbeke De schoolkinderen werden tijdens de brand kort geëvacueerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.