Na de klimaatmarsen, de klimaatpelotons

Een klimaatpeloton, of de foto met start aan de kerk in Heestert.
Henk Deleu Een klimaatpeloton, of de foto met start aan de kerk in Heestert.

Leerlingen en ouders van het atheneum in Avelgem werden dinsdag warm gemaakt om fietsend naar school te komen. Leerkrachten leidden vanmorgen zes klimaatpelotons, die leerlingen op de belangrijkste invalswegen naar het atheneum brachten, in goeie banen.

“Er waren per peloton verschillende opstapplaatsen, waar de ‘klimaatflandriens’ aansloten”, zegt leraar Steve Kerckhove. “We hopen stilletjes dat ons initiatief navolging krijgt in Avelgem, om dagelijks kinderen veilig en wel naar school te begeleiden”, aldus Kerckhove. Het initiatief ‘fietsers op kop’ kaderde in de vijftiende editie van Dikketruiendag. Het motto? Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai. Andere voordelen: je spaart centjes uit, fietsen is gezond, je hoeft je geen zorgen te maken over een parkeerplaats en je komt monter en ontspannen op het werk of op de school toe.

Zes vertrekplaatsen

De klimaatpelotons van het atheneum vertrokken aan de rotonde van de N8-N36 in Kerkhove, aan de Tombeelmolen in de Molenstraat in Outrijve, aan de kerken in de dorpskernen van Heestert en Otegem, aan Veranda’s Demasure in de Zonnestraat in Tiegem en aan fietswinkel Reymundo Cycle Station in de Stationsstraat in Berchem.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.