Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden eert vermoorde Franse muzikant op 40ste concertreis

Baptiste Chevreau
Kos Baptiste Chevreau
De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uit Avelgem trok voor de veertigste keer op concertreis. Vijftig muzikanten en dertig sympathisanten verbleven van woensdag 7 tot zondag 11 augustus in Vermenton nabij Auxerres, in de wijnstreek Bourgogne in Frankrijk. Ze eerden er de door terroristen vermoorde Franse muzikant Baptiste Chevreau, met een concert aan ‘zijn’ kiosk in Tonnerre.

Het gezelschap bezocht tijdens de concertreis Chablis, Bailly Lapierre, Guédelon, Vézelay en Troyes. Ze maakten prachtige wandelingen door de natuur en verzorgden drie concerten. Het eerste speelden ze op het plein voor het kasteel van Saint Fargeau, waarna ze een receptie aangeboden kregen in het gemeentehuis. “Het tweede concert speelden we in het portaal van de kathedraal van Semur-en-Auxois”, zegt schepen van Burgerzaken Caroline Valck (Gemeentebelangen). Het slotconcert was in Tonnerre. Aan de kiosk, gerestaureerd ter nagedachtenis van Baptiste Chevreau. Die Franse muzikant van 24 jaar kwam om het leven in concertzaal Bataclan tijdens de terroristische aanslagen van IS op 13 november 2015 in Parijs.

Een beeld van het slotconcert in Tonnerre, aan de kiosk ter nagedachtenis van de Franse muzikant.
De Verenigde Vrienden Een beeld van het slotconcert in Tonnerre, aan de kiosk ter nagedachtenis van de Franse muzikant.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.