Ierse man uit Menen voor rechter voor verkoop cannabis

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een 56-jarige Ier die in Menen woont riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden omdat hij cannabis verkocht vanuit zijn caravan die op het domein van het Kasteel van Bossuit in Avelgem stond. “Een huiszoeking in de caravan leverde een vangst van één kilogram cannabis op”, zei het openbaar ministerie. 

De huiszoeking in de caravan van Peter S. (56) van Ierse afkomst kwam er nadat de man op 6 mei 2017 een 10-jarige jongen had bedreigd met een airsoftgeweer. Daarvoor werd de man vorig jaar al veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel. “Tijdens die huiszoeking vonden we één kilo cannabis, 120 capsules en 2.080 euro cash”, pleitte het openbaar ministerie. “Niet veel later werden vlak aan het kasteeldomein 62 zakken gevonden met afval van een cannabisplantage van zo’n 2.400 planten. Die zakken gebruikte de man ook in zijn caravan.” Die cannabisplantage was niet van de Ier zegt zijn advocate. “Ja hij gebruikte cannabis tegen de vele pijnen die hij heeft en hij verkocht af en toe ééns iets aan kennissen, maar die cannabisplantage was niet van hem. Die zakken worden nu eenmaal vaak gebruikt in dergelijke zaken omdat ze de geur verdoezelen.” Naast de celstraf riskeert Peter S. ook een geldboete van 8.000 euro waarvan de helft effectief. Vonnis op 27 maart. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.