Huiszoeking na overval op nachtwinkel brengt ook drugshandel aan het licht

De huiszoeking leverde ook cannabis op.
Photo News De huiszoeking leverde ook cannabis op.
Een huiszoeking in het kader van een onderzoek naar een overval op een nachtwinkel in Anzegem bracht op 18 juni 2018 ook de drugshandel van een 20-jarige jongeman uit Avelgem aan het licht. Na een celstraf van 30 maanden voor de overval vroeg hij de rechter dit keer een werkstraf te mogen uitvoeren.

Op 12 mei 2018 trok Danut D. uit Avelgem samen met een minderjarige naar een nachtwinkel in Anzegem. De minderjarige bleef buiten op de bromfiets wachten, D. stapte gemaskerd en met een wapen binnen en eiste de inhoud van de kassa. Toen die zich verzette door enkele blikken in de richting van de overvaller te gooien, loste Danut D. met zijn alarmpistool een schot in de lucht. Daarna ging hij met de inhoud van de kassa op de loop. D. was enkele weken voordien door een arbeidsongeval zijn job verloren en in geldnood geraakt. Het idee om een overval te plegen kreeg hij nadat hij op YouTube een fragment zag van het Nederlandse opsporingsprogramma ‘Opsporing Verzocht’. Het leverde hem een celstraf van 30 maanden en zes maanden voorhechtenis op maar na die zes maanden mocht hij de gevangenis verlaten. Hij moet zich wel aan strenge voorwaarden houden. “En dat doet hij ook”, aldus zijn advocaat. De huiszoeking die op de overval volgde, leverde 135 gram cannabis en 150 euro cash geld op. Uit het telefonie-onderzoek bleek dat Danut D. aan een zevental klanten drugs doorverkocht. Een deel hield hij ook voor eigen gebruik. De openbare aanklager eiste een nieuwe celstraf van 12 maanden en 8.000 euro boete. Zelf stelde hij een werkstraf voor. Vonnis op 27 november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.