Blauwe zone breidt uit, boete verhoogt naar 30 euro

Wie zijn kaart correct legt, parkeert gratis maximum 2 uur in de blauwe zone.
Foto rv Wie zijn kaart correct legt, parkeert gratis maximum 2 uur in de blauwe zone.
De blauwe zone in het centrum van Avelgem breidt binnenkort uit. De retributie verhoogt dan weer van 25 naar 30 euro, om de concessie met parkeerbedrijf Apcoa rendabel te houden. Oppositiepartij CD&V betreurt dat het advies van de ondernemersraad niet is gevraagd.

“We willen hier de bevolking niet mee treffen. Want wie zijn kaart correct legt, parkeert gratis maximum 2 uur. De blauwe zone is nodig. De handelaars zijn vragende partij”, zegt burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen).

Vijf locaties

De nakende uitbreiding van de blauwe zone is op vijf locaties. Dat is in de Leopoldstraat tussen het postkantoor en Sociaal Huis, op de parkeerplaatsen voor de kerk en op de kleine parking naast de kerk aan de dekenij, in de Stationsstraat, op de vijf parkeerplaatsen aan de bib in de Zolderstraat en op de langsparkeerplaatsen in de Kortrijkstraat, aan de overkant van het gemeentehuis. De uitbreiding van de blauwe zone en het verhogen van de boetes werd afgelopen maandag besproken tijdens de gemeenteraad in het gemeentehuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.