Avelgem verwerkt per jaar bijna
500.000 kilogram groencompost

Avelgem geeft het goede voorbeeld op het vlak van thuiscomposteren.
Thinkstock Avelgem geeft het goede voorbeeld op het vlak van thuiscomposteren.
Avelgem scoort uitstekend voor thuiscomposteren. De Scheldegemeente kreeg van de Vlaamse Compostorganisatie (Vlaco) en de afvalintercommunale Imog een Groecompost Award. Er werd in Avelgem 474.250 kilogram groencompost verwerkt in 2018. 

Avelgem verkleinde vorig jaar zijn ecologische voetafdruk met een equivalent van 268.106,23 kilogram CO door te composteren. Dat valt te vergelijken met het wegnemen van de uitstoot van 536,21 vliegtuigreizen heen en terug tussen Brussel en Barcelona. Door te composteren maak je een wezenlijk verschil voor het milieu. Want zo’n 40 procent van het afval van een gezin bestaat uit keuken- en tuinafval. Wie zelf composteert, vermindert de afvalberg met de helft. Wat ook betekent dat de helft minder verbrand of gestort moet worden. Met als gevolg ook dat je minder moet betalen voor afvoer en verwerking. Wat dus ook voor je eigen portemonnee goed is. Info: www.avelgem.be/thuiscomposteren.

Het diploma voor Avelgem, uitgereikt door Vlaco en Imog.
Imog Het diploma voor Avelgem, uitgereikt door Vlaco en Imog.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.