Aanleg dubbelrichtingsfietspad op vroegere spoorwegbedding gestart

Het Guldenspoorpad - hier zie je een beeld in Kortrijk - verbindt Marke met Kortrijk en Zwevegem en loopt ook richting Avelgem verder.
Henk Deleu Het Guldenspoorpad - hier zie je een beeld in Kortrijk - verbindt Marke met Kortrijk en Zwevegem en loopt ook richting Avelgem verder.
Aannemer Devagro is in opdracht van de provincie gestart met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed. Dat gebeurt op de vroegere spoorwegbedding Trimaarzate.

Over een afstand van zo’n twee kilometer, tussen de Kouterlosstraat en het Stationsplein enerzijds en tussen de Doorniksesteenweg en een fietsersbrug over de Schelde anderzijds. Het Guldenspoorpad is in Avelgem tijdens de werken tot midden november afgesloten voor fietsers. Die moeten omrijden. Het omleidingsplan vind je hier. Alle werken samen kosten 1,75 miljoen euro en worden betaald door de provincie, de gemeente, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen. Het fietspad zal deel uitmaken van het Guldenspoorpad. Die drukgebruikte fietsverbinding verbindt Marke met Kortrijk en Zwevegem en loopt ook richting Avelgem verder.

Fietsers moeten tot midden november omrijden in Avelgem.
Gemeente Avelgem Fietsers moeten tot midden november omrijden in Avelgem.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.