Avanti strikt 2.000 fans bij comeback

LEGENDARISCHE BASKETBALCLUB SPEELT NA 25 JAAR OPNIEUW COMPETITIE

Na een afwezigheid van 25 jaar speelt de legendarische basketbalclub Avanti Brugge zondag voor zo'n 2.000 betalende supporters de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen: een absoluut record in provinciale.

Avanti is zonder twijfel de grootste zaalsportclub die Brugge ooit gekend heeft. In 1950 kwam de ploeg voor het eerst in competitie, waarna heel wat successen volgden.

Zo won het team in 1978 de Beker van België, om het jaar nadien ook nog de Supercup aan de prijzenkast toe te voegen. Avanti was in die tijd al revolutionair en telde als eerste Belgische club enkele Amerikaanse basketballers in het team. De bekendste speler die de revue passeerde, is ongetwijfeld Tony Parker senior. Hij is de vader van Tony Parker junior, die al jarenlang grote sier maakt in de NBA bij de San Antonio Spurs. De superster zag het levenslicht in Brugge op het moment dat zijn vader het mooie weer maakte bij Avanti. Vooral de sfeer tijdens de thuiswedstrijden was ongeëvenaard.

Promotie

In 1990 ging de ploeg evenwel overkop. Vescheidene keren werd geprobeerd om Avanti nieuw leven in te blazen, zonder succes. Tot nu. Voor de start van het nieuwe seizoen in vierde provinciale wordt niks anders verwacht dan de promotie. Daarbij wordt vooral gerekend op de oudere spelers met ervaring in eerste en tweede klasse die mee hun schouders onder het project zetten. Binnen tien jaar wil de club weer meedraaien op nationaal niveau.

Reis naar Miami

Met de steun van verscheidene sponsors en een gemotiveerd bestuur slaagde de club erin de hype in Brugge te doen herleven. In aanwezigheid van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en schepen van Sport Annick Lambrecht (sp.a) worden morgen 2.000 betalende supporters verwacht in het Bloso-complex in Assebroek voor de eerste officiële wedstrijd in 25 jaar. De tegenstander is Zedelgem B. Op dit moment zijn nog niet alle beschikbare kaarten de deur uit, maar de verwachting is dat er voor een vol huis zal gespeeld worden. Ook aan de deur zelf zullen nog tickets beschikbaar zijn. Ongezien voor een club in vierde provinciale. "In normale omstandigheden vragen we geen toegangsprijs. Voor de eerste wedstrijd sinds onze heropstart wilden we evenwel iets speciaals doen en hielden we een actie voor 5 euro. Er zal sowieso plaats zijn voor iedereen", vertelt ondervoorzitter Philippe De Koster. Voor die 5 euro krijgen de aanwezigen heel wat in ruil. Zo zullen ze een pakketje ontvangen met daarin een bon voor een gratis pakje frieten bij Quick en een flesje Tongerlo. Tijdens de wedstrijd is ook een gratis drankje voorzien. "Het beste moet nog komen", glundert De Koster.

"Na afloop van de wedstrijd zullen we een loting houden waarbij één toeschouwer een exclusieve reis naar Miami kan winnen, inclusief een NBA-match van de Miami Heats. Een fantastische prijs."

MUG-heli

Wie een kaartje koopt voor de wedstrijd, steunt rechtstreeks het goede doel. Voor deze galawedstrijd is gekozen voor de MUG-helikopter, die zondag voor de gelegenheid naast de zaal zal landen. "Het is de bedoeling dat we ook de rest van het seizoen dergelijke acties zullen houden om een goed doel te steunen. Dat gaat gepaard met een inkomprijs, maar het succes is in dit geval boven alle verwachting. Bovendien is het een ideale manier om aan klantenbinding te doen en onze sponsors te plezieren. Dit is het bewijs dat Avanti Brugge nog steeds leeft in de regio", besluit ondervoorzitter Philippe De Koster. Wie zondag vanaf 11 uur bij de wedstrijd aanwezig wil zijn, kan nog tickets bestellen via het mailadres info@avantibrugge.be. Voor meer info kan je ook terecht op www.avantibrugge.be of de Facebookpagina.

Avanti Brugge in actie tijdens het seizoen '89-'90, vlak voor de club overkop ging.
Benny Proot Avanti Brugge in actie tijdens het seizoen '89-'90, vlak voor de club overkop ging.
Oud-Avanti-speler Tony Parker senior, met Tony junior op zijn schoot. De kleine knaap groeide later uit tot een NBA-vedette.
BENNY PROOT Oud-Avanti-speler Tony Parker senior, met Tony junior op zijn schoot. De kleine knaap groeide later uit tot een NBA-vedette.
Een deel van het bestuur van Avanti.
Mathias Mariën Een deel van het bestuur van Avanti.