Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Auto aangereden door passagierstrein op overweg in Lokeren

LokerenOp een overweg in de Spieveldstraat in Lokeren is woensdag rond 11.45 uur een auto aangereden door een trein. Er vielen geen gewonden, maar het treinverkeer tussen Lokeren en Dendermonde was wel urenlang onderbroken.

 1. Eigenaar pand niet vervolgd voor brand die leven kost aan twee brandweermannen: “Hopelijk komt er een einde aan de insinuaties”
  Beringen

  Eigenaar pand niet vervolgd voor brand die leven kost aan twee brandweer­man­nen: “Hopelijk komt er een einde aan de insinua­ties”

  De raadkamer heeft beslist dat de eigenaars van het pand in Beringen waar in 2019 een fatale brand uitbrak, niet vervolgd zullen worden. Bij de brand kwamen de Limburgse brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) om het leven. Er werd gesuggereerd dat de eigenaars het vuur zelf hadden aangestoken, maar de raadkamer verwijst de zaak niet door naar de correctionele rechtbank.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Fietsersbond hekelt keuze schepencollege voor ontdubbeling Mandekensstraat in kader project Briel: “Beter huidige situatie leefbaarder en verkeersveiliger maken”
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  Fietsers­bond hekelt keuze schepencol­le­ge voor ontdubbe­ling Mandekens­straat in kader project Briel: “Beter huidige situatie leefbaar­der en verkeers­vei­li­ger maken”

  De Fietsersbond van Dendermonde zet grote vraagtekens bij de keuzes die het Dendermondse schepencollege maakt in het kader van het project Briel. De stad wil een ontdubbeling van de Mandekensstraat en afschaffing van spoorlijn 52. “Een nieuwe weg die extra verkeer aantrekt, bewoners van de Mandekensstraat op een eiland zet en anderen plots extra en zwaar verkeer voor de deur brengt, is gewoonweg absurd”, klinkt het bij de Fietsersbond.