Wandelingen tussen dorpskernen van Assenede

De Trekvogels en de gemeentelijke sportdienst nodigen uit.
JSA De Trekvogels en de gemeentelijke sportdienst nodigen uit.
Wandelclub De Trekvogels uit Boekhoute en de sportdienst van de gemeente Assenede laten iedereen in juni en juli wandelen in eigen dorp.

Nog de hele maand juni zijn er wandelingen tussen Assenede en Boekhoute. Volgende maand zijn Oosteeklo en Bassevelde aan de beurt. “Corona heeft bij heel wat mensen de wandelmicrobe aangewakkerd”, zegt sportpromotor Laurenz Van Vooren. “De leden van de vele wandelclubs blijven wat op hun honger zitten, en daar willen wij iets aan doen. De eerste wandeltochten situeren zich tussen Assenede en Boekhoute. Volgende maand zijn Bassevelde en Oosteeklo aan de beurt. Je kan telkens kiezen tussen wandelingen van 4, 8 of 14 kilometer. Starten kan deze maand aan het gemeentehuis van Assenede of het bezoekerscentrum van Boekhoute. Daar hangen affiches met alle uitleg.”

De kortste afstanden zijn gezinswandeltochten. Tijdens een woordzoektocht kunnen gezinnen letters verzamelen om zo een woord te vormen. Iedereen die de juiste oplossing vindt, maakt na de zomer kans op een leuke prijs. Info: www.assenede.be.