Vrouw riskeert celstraf na echtelijke ruzie: haar man kwam te laat thuis, zij sloeg hem met een strijkijzer

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
Een 32-jarige vrouw uit Assenede moest zich verantwoorden voor het Gentse hof van beroep na een uit de hand gelopen echtelijke ruzie. Kirby B. is geen onbekende voor het gerecht door haar druggebruik. In eerste aanleg kreeg de vrouw twaalf maanden cel.

De lokale politie kwam tussen in een echtelijke ruzie in Assenede. De man zou te laat thuis gekomen zijn en dat was niet naar de zin van Kirby. Ze sloeg hem met een strijkijzer en zou gedreigd hebben hem te vermoorden. Toen de politie arriveerde, kon die haar nog tegenhouden. De vrouw had al een mes genomen en wou de man neersteken. Een week later moest de politie al terug, alle ramen van de woning waren ingegooid. 

De advocaat van de vrouw relativeerde de ruzie, “Ze leefden op hun eigen manier samen. Mijn cliënte zei soms wel dat ze hem zou vermoorden, maar dat zijn woorden, ze zou zoiets nooit doen.” 

Arrest op 11 december.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.