Voor de 9de keer: belleman van Veurne kroont zich tot Belgisch kampioen

Joris Goens zondag aan het werk tijdens het Belgisch kampioenschap.
Joeri Seymortier Joris Goens zondag aan het werk tijdens het Belgisch kampioenschap.
Joris Goens (59), de belleman van Veurne, is zondag in het Oost-Vlaamse Assenede Belgisch kampioen bellemannen geworden. Hij haalt de titel voor de negende keer binnen.

Joris Goens haalde het goud. Zilver was voor belleman Hans Van Laethem van Ninove, en brons voor Pieter Pools uit Geraardsbergen. Belleman Jan De Smet van de organiserende gemeente Assenede werd uiteindelijk achtste. 

“Ik ben voor de negende keer Belgisch kampioen bij de bellemannen, maar dit went echt niet”, zegt Joris Goens. “De concurrentie wordt elk jaar sterker, dus het blijft een uitdaging om te winnen. Wat mij een goede belleman maakt? Ik denk dat ik een goede stem heb, en dat ik teksten maak met klinkende zinnen, die goed rollen. Ik probeer goed op mijn uitspraak te letten en moet verstaanbaar zijn.”

Een geheim heeft de nieuwe kampioen niet. “Ik drink voor de wedstrijd geen thee, maar gewoon water. En ik eet Veurnse babelutten, want die smeren de stem”, knipoogt Joris nog.

Joris Goens laat alle concurrentie achter zich.
Joeri Seymortier Joris Goens laat alle concurrentie achter zich.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.