Vlaams Belang triomfeert: “Maar cordon sanitaire is helemaal niet doorbroken!”

Stijn Van Hamme van Vlaams Belang Assenede.
Celine De Caluwe Stijn Van Hamme van Vlaams Belang Assenede.
Het Vlaams Belang in Assenede triomfeert en zegt dat het historische cordon sanitaire in de gemeente doorbroken is.

Stijn Van Hamme mag als vertegenwoordiger vanuit de oppositie Assenede zetelen in de regionale jeugddienst Meetjesland. “De gemeenteraad keurde mijn kandidatuur unaniem goed”, zegt Stijn Van Hamme. “Dankzij de steun van alle raadsleden werd ik dus verkozen. Hierdoor is het cordon sanitaire in Assenede doorbroken. Volgens de geest van het cordon sanitaire hadden de meerderheidsleden van de gemeente tegen mijn kandidatuur moeten stemmen, of zich op zijn minst moeten onthouden. We zijn blij dat het cordon sanitaire meer en meer afbrokkelt, en nu dus voor het eerst doorbroken is in onze gemeente. Laat dit het begin zijn van een nieuwe wind in het politieke landschap van Assenede.”

Burgemeester Philippe De Coninck (SamenPlus) is niet onder de indruk. “Het cordon sanitaire is in Assenede helemaal niet doorbroken”, reageert de burgemeester. “Het gaat om een mandaat dat sowieso naar iemand van de oppositie moet gaan. Dit gaat ook niet over het beleid binnen onze gemeente, maar enkel om een raadgevende stem in een regionaal overleg. Niet meer, en niet minder.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerdy Van Damme

    zolang we in een democratie leven zou het cordon sanitaire zelfs niet mogen bestaan,al lijkt Belgie iedere dag meer op een dictatuur,met hun opgelegde wetten,en alles wat verboden is,het lijkt hier dagelijks meer op sharia,juist de lijfstraffen mankeren we nog