VIDEO. Lijnbus vat vuur in Assenede: geen gewonden

De bus vatte rond 8.15 uur vuur.
Christophe De Waele De bus vatte rond 8.15 uur vuur.
Een bus van De Lijn is deze ochtend uitgebrand in de Assenedestraat in het Oost-Vlaamse Bassevelde, een deelgemeente van Assenede. Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren er geen passagiers meer in de bus. Er vielen geen gewonden. 

De lijnbus vatte rond 8.15 uur vuur. Brandweer en politie kwamen ter plaatse om een perimeter in te stellen. Het verkeer werd daarom even omgeleid via een zijstraat. 

Oorzaak van de brand is volgens politiezone Assenede/Evergem een mechanisch defect. Er waren dan ook geen andere voertuigen betrokken bij het incident. “Momenteel weten we nog niet wat de exacte oorzaak is”, zegt de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn. “Al bij al valt alles goed mee: er was even paniek, maar er is gelukkig niemand gewond geraakt.”

“De bus was stevig aan het branden toen we ter plaatse kwamen", weet brandweerluitenant Kurt De Kock van brandweerzone Centrum. “Gelukkig hadden we de brand snel onder controle.”

De bus vatte rond 8.15 uur vuur.
Jeroen Desmecht De bus vatte rond 8.15 uur vuur.
De bus vatte rond 8.15 uur vuur.
Christophe De Waele De bus vatte rond 8.15 uur vuur.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • TOM FRANCKE

    De lijn word alsmaar duurder maar bezuinigen op hun voertuigen. Staan regelmatig bussen in panne.