Vandalen vernielen (opnieuw) boompjes langs oude spoorwegbedding Bassevelde

Vorig jaar plantten de schoolkinderen van Bassevelde de boompjes aan.
JSA Vorig jaar plantten de schoolkinderen van Bassevelde de boompjes aan.
Vandalen hebben opnieuw een aantal jonge bomen vernield langs de oude spoorwegbedding in Bassevelde. De gemeente Assenede dient klacht in.

De boompjes werden vorig jaar aangeplant door leerlingen van de plaatselijke basisscholen. “Tot onze grote teleurstelling werden de bomen kort na het aanplanten opzettelijk beschadigd”, zegt schepen van Milieu Hilde Baetslé (SamenPlus). “We dienden met het gemeentebestuur onmiddellijk klacht in bij de politie. Deze winter heeft de gemeente de beschadigde bomen opnieuw laten aanplanten. Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de bomen opnieuw beschadigd werden. Van verschillende bomen werden de takken of de stam afgebroken. De gemeente wil het hier niet bij laten en dient opnieuw klacht in tegen onbekenden bij de politie. Bovendien zijn we van plan om voor elke boom die beschadigd werd, twee bomen terug aan te planten. Dit soort asociaal gedrag kan niet door de beugel”, zegt schepen Baetslé nog.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos De Taeye

    Camera's plaatsen en die moedige mensen de rekening laten betalen. Hebben ze de middelen niet? Alles aanslaan om toch nog te kunnen vereffenen.