Schuur met hooi en stro in lichterlaaie

De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.
RV De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.
In de Blokmeersstraat in Bassevelde, Assenede staat een loods die voor de helft gevuld is met hooi en stro in lichterlaaie. De brandweer probeert het vuur met man en macht onder controle te krijgen. Omwonenden worden gevraagd de ramen en deuren gesloten houden.

De brand werd iets na 17 uur gemeld bij de hulpdiensten. Een grote zwarte rookpluim was al tot ver te zien en de vlammen sloegen uit de loods toen de brandweer ter plaatse kwam. Ze gingen het vuur te lijf, maar omdat de loods voor de helft gevuld is met hooi en stro, is dat niet makkelijk. “Dat brandt natuurlijk goed”, klinkt het bij de brandweer. “De schuur staat momenteel nog in lichterlaaie. Een vijftigtal brandweerlui zijn in de weer om te blussen.” Er vielen geen gewonden.

Ramen en deuren dicht

De loods van 200 meter op 50 meter is dus zo goed als verloren. Een andere loods in de buurt waar heel wat dieren zitten, is nog niet helemaal veilig. “We proberen de loods vol dieren van de brand te vrijwaren om zo de dieren te beschermen”, aldus de brandweer, die er alles aan doet om het vuur niet te laten overslaan.

De rook drijft af richting Nederland. Aan omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De politie rijdt rond met een microwagen om die boodschap over te brengen. De hulpdiensten in Nederland zijn ook op de hoogte gesteld.

De brandweer was uren in de weer om de hevige brand onder controle te krijgen.
RV De brandweer was uren in de weer om de hevige brand onder controle te krijgen.
De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.
Gaelle Lemaire De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.
De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.
Gaelle Lemaire De brandt woedt hevig en de rook drijft af richting Nederland.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.