Pure nostalgie: Pintjes aan halve euro voor 40 jaar café De Pluim

Uitbaters Armand en Rita van De Pluim.
JSA Uitbaters Armand en Rita van De Pluim.
Café De Pluim in Oosteeklo bij Assenede bestaat veertig jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 6 en zondag 7 oktober.

Rita Dhaeze en Armand Boelens hebben hun volkscafé in 1978 geopend, en zijn veertig jaar later nog altijd de uitbaters. “Die veertigste verjaardag moeten we vieren”, zeggen Rita en Armand. “We nemen graag een duik in de tijd, terug naar 1978. Zowel zaterdag als zondag gaan we tussen 18 uur en 20 uur schenken aan prijzen uit het startjaar 1978. Een pintje en een gewone consumptie kosten dan amper een halve euro. Voor zware bieren betaal je een euro. Ook de rest van het weekend betaal je maar 1 euro voor een pintje, en anderhalve euro voor zwaar bier.”

Er is in het feestweekend ook een fototentoonstelling van de voorbije 40 jaar. Je ziet leuke beelden van onder andere toeristenclub De Eikelvrienden, duivenmaatschappij De Nieuwe Reizigers, en nog heel wat andere verenigingen uit Oosteeklo.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.