Nieuw in straatbeeld: hondenpoepbuizen

De hondenpoepbuis aan het gemeentehuis.
JSA De hondenpoepbuis aan het gemeentehuis.
Het Oost-Vlaamse Assenede heeft een nieuwigheid in het straatbeeld: de hondenpoepbuizen. Er werden er in totaal acht geplaatst.

Hondendrollen horen in de gemeente Assenede voortaan thuis in de hondenpoepbuis. Dat zijn buisvormige vuilnisbakken waarin hondeneigenaars hun hondenpoepzakjes kunnen deponeren. Je kan ze vinden in Oosteeklodorp op het pleintje voor de staande wip, in de Schaapherderstraat, aan Ter Walle, de Tramstatie, op het Dorp Bassevelde, in de Kasteelstraat, aan het gemeentehuis, en aan het speelplein Ter Pietestraat.

De hondenpoepbuizen kosten 4.500 euro, volledig betaald door Mooimakers. De hondenpoepbuizen worden geledigd door de eigen technische dienst tijdens de wekelijkse ronde van de vuilnisbakjes.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Schoolmeesters

    Zoiets moet ook op "Zelzate" komen. De mensen werpen deze nu in de vuilbakken als er zijn !! Maar als er geen vuilbakken werpen ze deze in de rioolput, dan moeten zij die niet mee nemen naar huis. Met mijn ogen gezien...

  • camiel huughe

    Geen primeur uiteraard. Wel lovenswaardig voor het gemeentebestuur. Nu nog een cursus "burgerzin" voor hondenbaasjes (en bazinnen) om hun gemeente netjes te "leren" houden.