Geen aanwijzingen van kwaad opzet bij zware brand in Burgstraat

Het vuur verwoestte de binnenkant van het huis volledig.
Wouter Spillebeen Het vuur verwoestte de binnenkant van het huis volledig.
De brand die donderdagavond uitbrak in een huurhuis in de Burgstraat in Assenede, is accidenteel ontstaan in de woonkamer. Dat zegt de branddeskundige die in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen de oorzaak van de brand onderzocht.

De brand brak rond 21 uur uit in de alleenstaande woning, waar twee Poolse seizoenarbeiders verbleven. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloeg de brand al op drie plaatsen uit de woning: uit het raam aan de zijkant en de twee ramen aan de voorkant. De brandweermannen gingen het intense vuur te lijf en kregen het uiteindelijk onder controle, maar konden niet verhinderen dat de hele benedenverdieping vernield werd. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Terug naar binnen gegaan

De twee bewoners raakten bevangen door de rook en werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleken uiteindelijk niet gewond te zijn. “We kregen eerst de melding dat ze alle twee veilig buiten waren, maar later kregen we te horen dat een van hen toch terug naar binnen was gegaan”, klonk het bij de brandweer.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een branddeskundige aan om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. “Uit de eerste bevindingen van de deskundige blijkt dat het om een accidentele brand zou gaan, ontstaan in de living van de woning”, aldus het parket. “Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet.”

Het vuur verwoestte de binnenkant van het huis volledig.
Wouter Spillebeen Het vuur verwoestte de binnenkant van het huis volledig.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.