Emotioneel afscheid van engeltje Elly

grote opkomst op begrafenis van mishandelde kleuter (2)

Het witte kistje van Elly (foto inzet) wordt uit de kerk gedragen.
Dujardin Jeffrey Het witte kistje van Elly (foto inzet) wordt uit de kerk gedragen.
De kerk van Oosteeklo bleek zaterdagochtend te klein voor alle mensen die de kleine Elly Buysse (2) een laatste groet wilden brengen en hun steun wilden betuigen aan haar familie. Hun engeltje Elly was gewelddadig om het leven gebracht door de vriend van haar mama.

De kerk was muisstil toen het kistje binnengebracht werd, het gehuil van de familie ging door merg en been. Bij het kistje lag Bumbalu, de favoriete knuffel van Elly, en een grote ballon. De ceremonie begon met de priester die het woord nam en uitsprak wat iedereen voelde: onrecht. "Je leven was veel te kort. We hadden andere plannen met jou. Je zou moeten leven en spelen, je had nog een heel leven voor je"; sprak hij in naam van de familie.

Dujardin Jeffrey

Witte rozen

Bij Elly werden witte rozen neergelegd, een breekbaar, kwetsbaar teken van hoop voor hun engeltje. De oma van Elly liet een afscheidsbrief voorlezen die iedereen naar de keel greep. "Elly, je was mijn engeltje. Nu jij er niet meer bent, maakt het leven me niet meer blij. Jij was het zonnetje in huis, je sprong, je lachte. Je was zo mooi. Waarom moest je gaan? Hoe moet ik aan je broertje Milow uitleggen dat ik nooit meer verhaaltjes kan voorlezen voor jullie beide. 's Avonds voor het slapengaan zal ik uw sterretje aan de hemel zien staan."


Bij het naar buiten brengen van de kist werden ook liedjes van K3 en Bumba gespeeld en een kort tekstje voorgelezen. Een zeer droevig moment volgde waarbij een ballon werd losgelaten en de familie en vrienden steun zochten bij elkaar.

Mishandelingen

Kleine Elly was woensdag 22 november in het UZ Gent overleden na verregaande mishandelingen. De 29-jarige Kenneth S. uit Menen, de nieuwe vriend van Elly's mama, zit als verdachte in de cel en is aangehouden door de raadkamer. Kenneth had in het ziekenhuis verklaard dat Elly flauwgevallen was toen ze met haar blokjes aan het spelen was. Verzinsel, zo lijkt het. "Uit onderzoek bleek dat de pancreas van Elly volledig kapot was. Haar buikje was enorm gezwollen. De dokter vergeleek de verwondingen met wat er zou gebeuren na de stamp van een paard", aldus Papa Davy, die een gebroken man is. "Woensdag is ons prinsesje overleden. We hadden al vermoedens dat Kenneth gewelddadig was, maar wat konden we doen? Ik kon toch moeilijk naar de politie stappen om te zeggen dat mijn dochtertje niet mee wilde met haar mama?"


Kenneth S. werd de jongste jaren al verschillende keren veroordeeld voor stalking en belaging. Hij schrikt er ook niet voor terug om doodsbedreigingen te uiten. De man staat in zijn omgeving bekend voor zijn losse handen. Zijn partners krijgen regelmatig klappen. Een van hen moest ooit door de buren worden opgevangen omdat ze poedelnaakt op straat was gegooid. De mama van Elly, zijn meest recente vriendin, had omwille van het aanhoudende fysieke geweld de relatie met hem verbroken, maar drie weken geleden trok ze dan toch weer bij hem in.


Hopelijk komt er toch rechtvaardigheid voor hun klein engeltje Elly, zoals de priester ook zei tijdens de dienst.