Carnavalsstoet trekt zondag door de straten

Burgemeester Philippe De Coninck overhandigt de symbolische sleutel van het gemeentehuis aan prins carnaval Dewa I.
Foto JSA Burgemeester Philippe De Coninck overhandigt de symbolische sleutel van het gemeentehuis aan prins carnaval Dewa I.
De carnavalsstoet trekt zondag 14 februari door de straten van Assenede.

Nog tot zondag regeert prins Dewa I over de gemeente. "Vanaf 14.30 uur kan iedereen eerst genieten van onze reclamestoet en aansluitend de carnavalsstoet", zegt de prins. "We zorgen onder meer voor feestelijke praalwagens, groepen en fanfares. De stoet start in de Hoogstraat. Rond 17 uur stellen de groepen zich voor aan het OCMW-gebouw in de Hoogstraat. Om 19.11 uur is er nog prijsuitreiking voor de mooiste praalwagens in de cafetaria van de sporthal", aldus de prins carnaval.


De stoet passeert langs de Hoogstraat, Markt, Kasteelstraat, Trieststraat (deel tussen Schoolstraat en Nieuwestraat), Nieuwestraat, Oude Gentweg (deel tussen Nieuwestraat en Vier Ambachtenstraat), Vier Ambachtenstraat, Burgstraat, Waalpoelstraat, Molenstraat, Diederikstraat, Markt en Hoogstraat. Die straten worden verkeersvrij gemaakt vanaf 14.00 uur. Bezoekers kunnen parkeren op de terreinen van ECA in de Trieststraat, parking sporthal, parking Eca Leegstraat, Moestuinstraat, Bijenkorf, parking Lustigen Boer in de Kloosterstraat, parking Zwelthoek en in de straten rond de watertorenwijk. (JSA)