Brand in huis terwijl bewoner in ziekenhuis ligt

Gilbert De Bauwer (vader) kijkt toe hoe de brandweer probeert te blussen.
Foto Dujardin Jeffrey Gilbert De Bauwer (vader) kijkt toe hoe de brandweer probeert te blussen.

In een huis in de Abdijstraat in Oosteeklo is gisterenmiddag rond 14.45 uur brand uitgebroken. Bewoner Rudy De Brauwer was niet thuis, hij ligt momenteel in het ziekenhuis waar hij dinsdag geopereerd wordt. "Hij weet nog van niets", getuigt zijn vader Gilbert.


De broer van Rudy merkte vrijdagmiddag een brandgeur op. "Daarop ging ik buiten kijken en zag hoe er aan de woonkamer van onder het dak rook kwam", vertelt vader Gilbert. " De brandweer moest het plafond eruit halen om de brand te blussen, de rook- en waterschade is enorm. Het huis zal wellicht onbewoonbaar verklaard worden."


De vriendin van Rudy kwam er met de schrik vanaf. "Normaal doe ik op dat moment een dutje in de woonkamer", zegt ze. Rudy runde samen met zijn broer het familiebedrijf 'De Brauwer's Garden Center' opgericht door hun ouders Gilbert en Ginette. Ze waren de uitbaters van de bloemenzaak Den Blomput in Callemansputte in Evergem, maar zijn daar destijds onteigend voor het havengebied. De oorzaak is nog niet bekend, al gaat de brandweer uit van een schoorsteenbrand. Door de brand was er hinder in de Abdijstraat. (DJG)