Bewoners Poelstraat en Molenbosstraat zijn extra verkeer beu: “We durven hier niet meer met onze kinderen op de fiets”

De bewoners van de Poelstraat en omgeving.
Memories4later De bewoners van de Poelstraat en omgeving.
De bewoners van de Poelstraat en de Molenbosstraat in Assenede willen minder verkeer in hun straten.

De maatregel dat er enkel plaatselijk verkeer in de Poelstraat en een deel van de Molenbosstraat mag, werd door de gemeente geschrapt. Daardoor moeten de straten nu een pak meer verkeer slikken. Er wordt volgens de inwoners ook veel te snel gereden op de smalle wegen. “Erg jammer voor een buurt die geliefd is bij wandelaars, fietsers, joggers en ruiters”, zegt buurtbewoner Thierry Dhaeze. “De Molenbosstraat en de Poelstraat zijn nu echte sluipwegen geworden. We durven in de Poelstraat met onze kinderen de fiets niet op. Het is echt veel te gevaarlijk.”

Raadslid Trees Van Eykeren (Anders) zet het dossier op de politieke agenda. “De buurt heeft op een bepaald moment moeten vaststellen dat het verkeersbord ‘plaatselijk verkeer’ werd weggenomen”, zegt Van Eykeren. “Inwoners in onze gemeente zoeken rust en levenskwaliteit. Die is ver te zoeken als de auto’s en vrachtwagens door de buurt razen. De maatregel van plaatselijk verkeer past uitstekend voor de Molenbosstraat en de Poelstraat. Er kan geregeld politiecontrole zijn op de toepassing ervan. Daarom zal ik het voorstel doen op de gemeenteraad.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glynis De Baets

  De bewoners van de Oosthoek ook. Echt niet normaal meer hoeveel verkeer hier passeert en aan welke snelheden!! Om nog maar te zwijgen van het zwaar verkeer dat hier voorbij davert... Landelijk wonen is hier niet meer van toepassing.

 • daniel coolen

  In de prins boudewijnlaan van het zelfde

 • EDUARD VAN ACKER

  Wij , de inwoners van de Staakstraat willen ook minder verkeer want met de fiets of te voet is het hier ook levensgevaarlijk .

 • VAN DEN NESTE CAROLINE

  In de Riemestraat het zelfde probleem