Bassevelde wil dorpsgevoel aanwakkeren (en jij kan meedenken)

Een archiefbeeld van Bassevelde.
MICHEL MOENS Een archiefbeeld van Bassevelde.
Met het project ‘De Verbinders’ wil het Plattelandscentrum het dorpsgevoel van Bassevelde weer aanwakkeren.

Bedoeling is om samen met de inwoners van Bassevelde een project uit te werken. Op maandag 18 februari komt de groep voor het eerst samen. “Het is aangenaam wonen in het Meetjesland, maar er stellen zich in kleinere dorpen steeds meer uitdagingen op vlak van mobiliteit, dienstverlening naar kwetsbare groepen, en sociale contacten met nieuwe bewoners”, zegt Katlijn Vanhulle. “Met het project ‘De Verbinders’ wordt er bekeken hoe een lokale gemeenschap een meer zorgzame omgeving kan worden, waar de bewoners gemakkelijk bij elkaar terecht kunnen voor kleine zorgvragen. Samen met de bewoners willen we creatieve oplossingen zoeken. Zo willen we komen tot een dorp dat van alle bewoners is. Een dorp dat zij ook mee kunnen vormgeven.”

Wie wil meedenken, komt op maandag 18 februari om 19.30 uur naar zaal Bass’Cul, Dorp 48 in Bassevelde. Info: 09/379.78.37 of katlijn.vanhulle@plattelandscentrum.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.