Assenede lanceert digitaal Huis van het Kind: alles wat je moet weten bij het opvoeden van je kind

Opvoeden? Niet altijd gemakkelijk...
iStock Opvoeden? Niet altijd gemakkelijk...
Assenede lanceert een digitaal Huis van het Kind. Alles wat je moet weten over het opvoeden en opgroeien van het kind wordt op een website verzameld.

Voortaan kunnen ouders surfen naar www.huisvanhetkindassenede.be. “Gezondheidszorg, kinderopvang en onderwijs, huisvesting, inkomen en welzijn spelen een belangrijke rol voor gezinnen met kinderen”, klinkt het in het gemeentehuis. “Ook een laagdrempelige toegang tot cultuur, sport en vrije tijd zou een basisrecht voor elk kind moeten zijn. In Assenede lanceren we daarom een digitaal Huis van het Kind. Op de nieuwe website bundelen we het aanbod voor gezinnen in onze gemeente. De website telt vijf deelsites die gebaseerd zijn op de levensloop van een opgroeiend kind.”

Je kunt onder andere zoeken in de rubrieken ‘zwanger pas bevallen’, ‘baby/peuter’, ‘schoolkind’ en ‘tiener/jongvolwassene’. Onder het luikje thema’s kun je doorklikken naar onder andere examenstress, tienermama’s en schermtijd. “Met dit digitaal aanbod hopen we dat iedereen met opvoedingsvragen beter de weg vindt naar het uitgebreide aanbod in onze gemeente.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.