Asfaltwerken in vijf straten zijn gestart

Ook de Maatstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag.
Foto Michel Moens Ook de Maatstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag.
Er staan de komende weken heel wat asfaltwerken op het programma in Assenede. Gisteren werd gestart, en er moet in vijf straten gewerkt worden. Een overzicht.

OOSTHOEK: In de Oosthoek werd gisteren en ook vandaag nog het oude asfalt opgebroken. De nieuwe asfaltlaag wordt morgen gegoten. Op donderdag 2 juli zijn de werken al klaar. De omleiding gaat via de Veldstraat. De lokale omleiding via de N49, Nieuwburgstraat en Oosthoek.


SMOUTERSDIJKSTRAAT: Ook daar wordt een gelijkaardig schema aangehouden. Gisteren en vandaag het oude asfalt uitbreken. Woensdag wordt de nieuwe asfaltlaag gegoten en op donderdag 2 juli is de straat weer open. Omleiding loopt via de Valkstraat, Oude Molenstraat en de Smoutersdijkstraat.


MAATSTRAAT: Ook de Maatstraat krijgt deze week een nieuwe asfaltlaag. Nog tot en met woensdag wordt daar gewerkt en moet je omrijden via de Basseveldestraat, Hendekenstraat, Burgstraat en de Waalpoelstraat.


POELSTRAAT: In de Poelstraat starten de werken op woensdag 1 en donderdag 2 juli met het opbreken van het oude beton. Het opnieuw betonneren staat gepland op maandag 6 juli. De straat moet wel langer dicht blijven, omdat het beton een uithardperiode nodig heeft en is pas weer open op 17 juli. Omleiding is gepland langs de Molenbosstraat, Trieststraat, Schoolstraat, Diederikstraat, Markt, Hoogstraat, Dijkstraat, Sint-Andrieslaan, Sasdijkstraat, Staakstraat, Poeldijkstraat en Poelstraat.


GEZUSTERSSTRAAT: In de Gezustersstraat wordt eenzelfde schema gevolgd als in de Poelstraat. Opbreken van beton op 2 en 3 juli, betonneren op maandag 6 juli en openstellen op 17 juli. De omleiding loopt via de Hollekenstraat en de Oude Molenstraat.


Info: www.assenede.be. (JSA)